Menu

Här hittar du gratis bilder och filmklipp till din video

Vi brukar säga att du bör göra alla dina texter till video. Men om du inte har några bilder eller filmklipp att tillgå då? Inga problem, här finns tre grymma sajter med material som står dig fritt att använda (och nu har vi kopplat på dem till Video Studio också).

Jonna Ekman

Skribent

Vill du ha en demo av Story Engine Video Studio? Ropa bara till!

Manusskrivandet är själva ryggraden i din video, utan ett vettigt manus kommer ingenting att hålla ihop, men för att ge din video kött och blod behövs förstås bilder. Och det är inte alla som sitter på ett avtal med en snajdig bildbyrå eller ett fullödigt arkiv med eget material. Men misströsta ej! Det finns en uppsjö med grymma sajter som bjussar på både video och bilder - helt gratis. Dessa kan du givetvis använda till vilket videoprojekt som helst, men för alla Video Studio-användare blir det nu enklare än någonsin att komma åt fria bilder eftersom vi kopplat in tre av sajterna rakt in i verktyget. Låt oss ta en titt på de här tjänsterna.

1

Pixabay - giganten

På Pixabay hittar du över 1,3 miljoner bilder och filmer och bildbanken fylls på med mer material snabbt. Urvalet är fortfarande enormt mycket större när det gäller bilder än rörligt, men tänker du lite kreativt kommer du att kunna illustrera i princip vilken historia som helst med rörliga bilder härifrån.

2

Pexels - för finsmakaren

Pexels är startupen som vill demokratisera användandet av generiska bilder och filmer genom ett riktigt bra arkiv med gratis material. Det här gänget lägger verkligen tanke bakom sitt bildurval och jobbar till exempel aktivt för att se till att olika typer av människor ska representeras på bilderna i din sökning.

3

Unsplash - ett enormt bildurval

Med ett community på närmare 100 000 fotografer och kreatörer har Unsplash ett nästan oslagbart bildarkiv som vem som helst får använda. Vilket också görs. Bara att leta runt på sajten föder inspiration!

När du vill ha ännu mer

Sajterna ovan är de vi kopplat in i Video Studio, men behöver du ännu mer bilder och inspiration finns det förstås en uppsjö med sajter där du hittar alla typer av bildmaterial. Vi har tidigare listat närmare trettio av dem.

Cred: alltid trevligt

Och jo, ett par ord om upphovsrätten också: Pexels, Pixabay och Unsplash är hyggliga nog att låta dig använda bilderna helt utan att behöva namnge fotograf eller källa, alltså den licens som heter CCo (läs gärna mer om Creative Commons-licenserna här), men i Video Studio skickar vi ändå med uppgifterna eftersom det kan vara trevligt att ange var ens bildmaterial kommer ifrån.

Vill du veta mer om Story Engine Video Studio? Ropa bara till!

Jonna Ekman

Skribent