Menu

De säljer bilar och hus – med social video

Sålda bilar och rekordmånga besökare på husvisningar. Digitala byrån Rocket Agency har efter bara några veckor fått konkreta kvitton på att Story Engine Video Studio är rätt verktyg för dem och deras kunder.

Jonna Ekman

Skribent

Vill du ha en demo och undersöka hur Story Engine Video Studio skulle kunna hjälpa dig? Säg bara till!

Rocket Agency har jobbat med video tidigare, men haft ett skriande behov av att skala upp produktionen och sänka produktionskostnaderna. Sen slutet av våren använder de Story Engine Video Studio för att göra rörliga annonser för ett antal av sina kunder.

– Vi har kollat på många verktyg, men det är bara med Story Engine vi kunnat komma ner så mycket i pris samtidigt jobba så snabbt och effektivt med den här höga kvaliteten, säger Sarah Sinclair, vd för Rocket Agency.

null
Sarah Sinclair, vd för Rocket Agency.

För att övertyga kunderna om fördelarna med att jobba med Story Engine och med video över sociala medier har de låtit ett par kunder göra olika tester. Först ut var Holmgrens Bil och Mats Johansson, chef för anläggningarna i Oskarshamn, Vetlanda, Kalmar och Nässjö ser konkreta resultat.

– Det är tydligt att det här passar för den lokala marknaden eftersom man kan styra målgrupperna efter region. Vi ser att filmerna blir snackisar som ett sätt som ingen annonsering tidigare blivit. Dessutom blir det väldigt personligt och köparna känner igen både bilen och säljaren från videon, säger Mats Johansson.

Video på Facebook gör alltså att ni säljer faktiska bilar?

– Ja, så är det.

Holmbergs Bil använder också filmerna till annat än att sälja bilar. Som att upplysa om hyresavtal och försäkringar.

Att det handlar om just rörlig bild är en viktig aspekt, tycker Mats Johansson

– Det får folk att stanna upp och titta till. Vi ska precis lägga ut video på sju bilar och det ska bli kul att se hur det går för dem.

Kunden lägger nu om stora delar av sin budget till Story Engine.

– Det är mycket ovanligt för en bilhandlare som traditionellt går mycket i print och i radio. Vi räknar med att göra hundratals filmer för kunden under Q3, säger Sarah Sinclair.

Förlänger perioden, tripplar trafiken

Nästa kund som ville testa video genom Story Engine var Fastighetsbyrån i Jönköping.

– Genom att lägga en ny strategi där vi använder Story Engine har vi kunnat både förlänga perioden då kunder tittar på nya objekt, samt tripplat trafiken till objekten. Detta har lett till att vi ser en markant ökning i antalet spekulanter på visningarna, säger Sarah Sinclair.

Vem vill inte flytta in här?

Att jobba med rörlig bild är ett viktigt element i strategin.

– Det gör att vi kan presentera ett objekt på ett mer beskrivande sätt direkt i sociala flöden utan att användarna behöver klicka vidare för mer information och bilder, säger Sarah Sinclair och får medhåll av kunden:

– Rörlig bild är ett superbra komplement till vår övriga marknadsföring, jag tror att det krävs rörligt för att det ska sticka ut i flödet, säger Michaela Granberg på Fastighetsbyrån i Jönköping.

Nu siktar även Fastighetsbyrån på att flytta budget till Story Engine för nästa kvartal.

Många möjligheter och affärsområden

null
Gänget på Rocket Agency

Trots alla tydliga resultat upplever Rocket Agency, som är officiell återförsäljare av Story Engine, att de ändå bara hunnit “nosa” på verktyget.

– Vi ser många möjligheter och affärsområden för verktyget, resultaten är så konkreta. Vi har exempelvis sett en 700-procentig ökning av CTR:en för de videos vi gör med Story Engine, så verktyget levererar på ett fantastiskt vis.

Vi har sett en 700-procentig ökning av CTR:en

Den känslan delar Rocket Agency med sina kunder.

– Det är ju inte bara jag som står här och säger att vi gillar Story Engine, det är våra kunder som säger det och som ser att Story Engine levererar på ett fantastiskt sätt, säger Sarah Sinclair på Rocket Agency.

Vill du veta mer om Story Engine? Hör av dig så tar vi kontakt!

Jonna Ekman

Skribent